Ανεκτίμητες στιγμές με τα παιδιά

 

Μπήκε ο Μάης και περιμένουμε το καλοκαίρι. Παιχνίδια και βόλτες έξω γίνονται όλα και πιο εύκολα. Εμείς κλασικά θα σας προτείνουμε ιδέες για το Σαββατοκύριακο αλλά και για τα απογεύματα των καθημερινών έτσι ώστε να περνάτε γλυκές στιγμές με τα παιδιά σας.

Κάποιοι ξεκίνησαν τα μπάνια στην παραλία και εμείς εννοείται θα σας προτείνουμε να επωφεληθείτε το σαββατοκύριακο για μία εξόρμηση στην παραλία. Οι πρωινές ώρες ιδανικότερες για να περάσετε ξέγνοιαστες και χαλαρες στιγμές μαζί με τα παιδιά σας στην παραλία αλλά και για να βουτήξετε στη θάλασσα. Κάνετε από τώρα τις κατάλληλες αγορές (μπρατσάκια, σωσίβια, καπέλα, κουβαδάκια) για να γίνει πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι στην παραλία. Μην ξεχάσετε όμως το κυριότερο όλων, το αντηλιακό σας.

 

Κουκλοθέατρο

Θα σας προτείνουμε όμως να παίξετε και κουκλοθέατρο. Το κουκλοθέατρο είναι μία εύκολη δραστηριότητα που όλοι μπορειτε να παίξετε , μικροί και μεγάλοι, την ημέρα, το βράδυ όποτε θέλετε. Οι μικροί σας ξετρελένονται να είναι θεατές αλλά πολύ περισσότερο να συμμετέχουν σε αυτό .

Αν έχετε κάποιο έτοιμο κουκλοθέατρο ξεκινήστε , αν πάλι δεν έχετε κανένα πρόβλημα, ας φτιάξουμε μαζί.

Χρειαζόμαστε ένα κουτί παπουτσιών και ένα λεπίδι. Ανοίξτε το κουτί παπουτσιών και με το λεπίδι χαράξτε και ύστερα κόψτε μία τρύπα (καλύτερα ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι ) στον πάτο του. Χρησιμοποιήστε τις κούκλες που έχετε, τα αρκουδάκια, τις γαντόκουκλες ή και τις δαχτυλόκουκλες του παιδιού σας. Ακόμη πιο εύκολο κουκλοθέατρο το τραπέζι σας.

Ρίξτε ένα σεντόνι επάνω του και μπείτε κάτω από το τραπέζι. Περάστε έξω από το σεντόνι τις κούκλες σας και ξεκινήστε το κουκλοθέατρο. Δεν είναι ανάγκη να έχετε καν κάποιο είδος κούκλας, μπορείτε και με ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι να παίξετε κουκλοθέατρο, ή με ένα χάρτινο λεμόνι – πορτοκάλι .

Δημιουργήστε ευφάνταστους διαλόγους και αφεθείτε. Στο μέλλον θα φτιάξουμε μαζί και τις δικές σας δαχτυλόκουκλες και γαντόκουκλες (μείνετε συντονισμένοι).

Αν πάλι δεν σας άρεσε η ιδέα να παίξετε κουκλοθέατρο, τότε πηγαίνετε να παρακολουθήσετε!

 

Έκθεση

Επισκεφθείτε με τα παιδιά σας μία έκθεση που αρέσει σε όλους σας ή ακόμα καλύτερα επισκεφθείτε πολλές εκθέσεις. Έκθεση ζωγραφικής ,γλυπτών έργων, σκύλων, αυτοκινήτων, αγροτουρισμού, ανθοκομική , οτιδήποτε σας αρέσει. Ενημερωθείτε πρώτα για τυχόν εισοδο καθως και για τις ώρες και ημέρες λειτουργίας.

 

Κόμικς

Διαβαστε μαζί με τα παιδια σας ή στα παιδιά σας κόμικς. Κάνετε μια ανασκαφή στη βιβλιοθήκη σας και βρείτε τα δικά σας κόμικς, που διαβάζετε εσείς μικροί. Διαβάστε και πείτε τους ιστορίες σχετικά με αυτά τα κόμικς.

 

Τέλος σας έχουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα σας προσφέρει άφθονο γέλιο και παράλληλα θα εξασκήσει και το σημάδι των παιδιών σας ή και το δικό σας … Ice Hockey

Γεια σας!