Παιχνίδι στη παραλία

person Από : ETOY.GR Στις:

Το θερμόμετρο έχει πιάσει υψηλές θερμοκρασίες από τις πρώτες κιόλας μέρες του καλοκαιριού και το παιχνίδι στην παραλία πρέπει να μπει στο πρόγραμμα μα!.

Απαραίτητη λοιπόν η παραλία. Ειδικά το παιχνίδι στη παραλία και αν δεν μπορούμε καθημερινά, φυσιολογικό, τότε απαραιτήτως τα σαββατοκύριακα.

Και μπορεί για εμάς τα μεγάλα παιδιά παραλία να σημαίνει ξεκούραση , αλλά για τα μικρά παιδιά σημαίνει παιχνίδι, παιχνίδι και πάλι παιχνίδι.

Είναι το ιδανικότερο μέρος τώρα το καλοκαίρι για φιλίες. Στην παραλία είναι τόσο εύκολο να βρουν φίλους όπως ακριβώς και στην παιδική χαρά. Και είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια για να περάσουν δημιουργικά και ξέγνοιαστα την ώρα τους μαζί σας ή με τους φίλους τους.

Βατραχάκια

Ένα παιχνίδι που ομολογουμένως ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Σε ένα απόμερο μέρος βρίσκουμε πλακέ πετρούλες και τις ρίχνουμε πλαγιαστά στη θάλασσα έτσι ώστε να αναπηδήσουν στην επιφάνεια της όπως ακριβώς και τα βατραχάκια. Άπειρες ώρες προσπάθειας , κάποια στιγμή θα το καταφέρουμε.

Ψαράδες

Αχ αυτή η απόχη, ένα απλό εργαλείο ψαράδων τόσο ενδιαφέρον όμως. Ας πάρετε λοιπόν και εσείς τις απόχες σας και ας μετατραπείτε σε ψαράδες. Τώρα το τι θα ψαρέψετε ποικίλει. Μπορεί να είναι ψαράκια , ή ξυλάκια και φύκια. Αν πάλι έχετε και δική σας βάρκα τότε θα γίνετε ψαράδες πολυτελείας.

Μία μικρή παραλλαγή αυτού θα μπορούσε να ήταν το ψάρεμα πλαστικών αντικειμένων στη θάλασσα. Καθώς κάθε χρόνο είναι εμφανές περιστατικό τα πλαστικά στη θάλασσα, ας γίνετε φέτος εσείς οι φροντιστές της μαζεύοντας τα.

Χαμένος θησαυρός

Τα κουβαδάκια είναι παιχνίδι απαραίτητο σε μία εξόρμηση στην παραλία. Τώρα θα τα χρησιμοποιήσετε λίγο διαφορετικά. Μέσα σ’αυτά θα ρίξετε κάποιο άλλο παιχνίδι ή αντικείμενο ( που να το γνωρίζει όμως) και θα το κρύψετε με άμμο. Θα μαντέψουν τι βρίσκεται εκεί μέσα μόνο με την αφή τους, χωρίς να το δουν, απλά πιάνοντας το. Εάν το βρουν ρίξτε μία γρήγορη βουτιά, εάν όχι γρήγορα στον επόμενο γύρο.

Αυτοσχέδια σκηνή

Τι δικαιολογίες μπορεί να βρει κανείς για να φτιάξει μαζί με τα παιδιά του μία σκηνή, πολλές. Είτε είστε ελεύθεροι κατασκηνωτές και φτιάχνετε το κατάλυμα σας είτε θα πραγματοποιήσετε γιορτή στο χώρο της παραλίας κάτω από μία σκηνή. Μπαμπάδες και μαμάδες απλωθείτε και βρείτε ξύλα για αυτή σας την κατασκευή.

Αγώνες θαλάσσης

Εξοπλιστείτε με τα φουσκωτά σας και βουτήξτε στη θάλασσα. Ορίστε την αρχή και το τέλος. Πάρτε θέσεις και ξεκινήστε τον αγώνα θαλάσσης. Θέλετε με κουπιά, θέλετε με τα χέρια σας κάπως πρέπει να δώσετε ώθηση στο φουσκωτό σας. Για να δούμε ποιος θα βγει πρώτος ο μονόκερος ή ο άσπρος κύκνος  ?

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Εγγραφή

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού