Παιχνίδια για το Πάσχα- Μέρος 2ο

Λίγα ακόμα παιχνίδια για εσάς και τα παιδιά σας το διάστημα του Πάσχα,  τα οποία όμως μπορούν να σας απασχολήσουν και το υπόλοιπο διάστημα.
Αυγουλοδρομίες
Κλασικό και γνωστό σε όλους το παιχνίδι. Μεταφέρεις με ένα κουτάλι που έχεις στο στόμα ένα αυγό  (πλαστικό ή ξύλινο , αν είστε τολμηροί δοκιμάστε κανονικό! ) από ένα σημείο εκκίνησης σε ένα σημείο τερματισμού. Νικητής όποιος καταφέρει και τερματίσει πρώτος χωρίς να πέσει το αυγό
Παραλλαγή αυγουλοδρομιών
Πάλι έχετε ορίσει ένα σημείο εκκίνησης και τερματισμού, αυτή τη φορά με χαρτοταινία. Ο ένας παίκτης κάθεται δίπλα στον άλλο και έχει μαζί του ένα καλαμάκι και ένα πλαστικό αυγό ( ίδιο χρώμα ). Προσπαθεί φυσώντας το αυγό να το οδηγήσει στο σημείο τερματισμού. Κάπου θα μπλεχτούν τα αυγά κάπου θα μπλεχτείτε εσείς ,πάντως θα γελάσετε αρκετά.
Στόχευσε με το αυγό
Και σε αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε πλαστικά αυγά και χαρτοταινία.  Σχεδιάστε στο πάτωμα το παρακάτω σχέδιο με την χαρτοταινία. Υπολογίστε τη δύναμη σας και εξασκηθείτε στο στόχο σας. Όσο πιο κοντά φτάνει το αυγό στο κέντρο του στόχου τόσο πιο πολλούς πόντους συγκεντρώνει ο κάθε παίκτης. Για δοκιμάστε!
Ταΐζω το λαγό
Μετατρέπετε με τη βοήθεια των πινέλων  σας ένα κουτί σε λαγό και τον ταΐζετε ότι θέλετε εσείς.  Για παράδειγμα χρωματιστά πλαστικά καπάκια από κοντά . Μετά χωρίζετε τα καπάκια αναλόγως το χρώμα τους και τα μετράτε. Μπορείτε όμως να τον ταΐσετε  και  μικρά μπαλάκια από μακριά.  Εξάσκηση του στόχου και γιατί όχι ταξινόμηση και μέτρηση στη συνέχεια.