Παιχνίδια το Πάσχα

Παιχνίδια το Πάσχα

Στις διακοπές του Πάσχα κάποιοι θα έχετε την ευκαιρία να φύγετε διακοπές και ίσως να πάτε στο χωριό σας οπότε τα παιδιά σας θα απασχολούνται από μόνα τους με ερεθίσματα της φύσης. Όσοι όμως δεν πάτε κάπου θα βρείτε εδώ ιδέες για να περάσετε διασκεδαστικά  την ώρα μαζί με τα παιδιά σας.
Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
Προμηθευτείτε με ξύλινα  ή πλαστικά αυγά, κρύψτε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή της αυλή σας και ας ξεκινήσει η αναζήτηση τους. Αν παίξετε με πλαστικά αυγά τότε το κάνετε λίγο πιο διασκεδαστικό. Μέσα στα πλαστικά αυγά μπορείτε να βάλετε λέξεις από ορισμένα θέματα, εγώ θα επιλέξω για παράδειγμα  τα επαγγέλματα ως θέμα. Ο παίκτης ψάχνει τον θησαυρό του ,μόλις τον βρει ανοίγει και διαβάζει (ή με τη δική σας βοήθεια ) τι γράφει το χαρτάκι, στη συνέχεια με παντομίμα αναπαριστά αυτό που διάβασε. Αυτός που το βρίσκει πρώτος είναι ο επόμενος  παίκτης.
Βάψιμο αυγών
Φέτος βάψτε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο  Χρησιμοποιήστε ζωμό από διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά της κουζίνας σας. Αρχικά για το αγαπημένο όλων μας χρώμα  το κόκκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παντζάρια. Υπάρχει ένας θάμνος που λέγεται ριζάρι(θα το βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα ). Κοπανίστε σε γουδί τη ρίζα να λιώσει και ύστερα βράστε το για να πάρετε το χρωματιστό νερό. Για  κίτρινο χρώμα θα χρειαστείτε κουρκουμά, ενώ για μπλε φύλλα από κόκκινο λάχανο και η πάπρικα θα σας δώσει χρώμα πορτοκαλί. Επιπλέον υπάρχουν και τα κρεμμυδόφυλλα . Ένας τρόπος για να έχετε αυγά με σχέδια είναι να κόψετε φύλλα από διάφορα λουλούδια και να τα ακουμπήσετε πάνω στα αυγά. Ύστερα τοποθετήστε τα μέσα σε καλσόν και σιγουρευτείτε πως τα φύλλα εφάπτουν στα αυγά. Δέστε το καλσόν για να είναι στέρεα τα αυγά με τα φύλλα και ρίξτε τα στο χρώμα. Τέλος αφού είναι έτοιμα από το χρώμα αφαιρέστε το καλσόν και τα φύλλα. Έτοιμα! Γυαλίστε με ελαιόλαδο. Έξτρα συμβουλή: τα αυγά που βάφονται  με φυσικά υλικά χρειάζεται να μείνουν παραπάνω ώρα στο χρωματιστό νερό .
Ψάρεμα  με  μαγνήτη
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με κομφετί ή σερπαντίνες ή σκισμένα χαρτιά . Ύστερα ρίξτε σε μερικά πλαστικά αυγά νομίσματα,  σε άλλα πλαστικά καπάκια , σε άλλα τσίγκινα καπάκια. Ανακατέψτε τα μαζί με τα κομφετί στη λεκάνη. Ας ανακαλύψουν τη μαγεία του μαγνητισμού ψαρεύοντας τα αυγά με ένα μαγνήτη. Ύστερα ας ανοίξουν όλα τα αυγά να δουν το περιεχόμενο τους, ακόμα και αυτά που έχουν μείνει στη λεκάνη. Τέλος ταξινομούν το περιεχόμενο των αυγών ανά ομάδες.