Στιγμές μαζί με τα παιδιά 

Στιγμές μαζί με τα παιδιά

Είμαστε στη μέση της Άνοιξης και διανύουμε υπέροχες ημέρες, ηλιόλουστες και ζεστές. Είναι κρίμα τέτοιες μέρες να κάθεστε μέσα στο σπίτι γι’ αυτό πάρτε τα αντηλιακά και τα καπέλα σας και βγείτε έξω βόλτα με τα ποδήλατα σας. Προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και γνωρίστε νέες γειτονιές της πόλης σας ή ακόμα πηγαίνετε στην παιδική χαρά με τα ποδήλατα σας. Οι περισσότερες πόλεις έχουν ποδηλατοδρόμους που καθιστούν ασφαλή τη βόλτα με ποδήλατο. Αν πάλι είστε λάτρεις των πιο δύσκολων καταστάσεων τότε μπορείτε να κάνετε αυτή τη βόλτα σε κάποιο πάρκο με χωματόδρομους, ανηφόρες και κατηφόρες (πάντα έχοντας υπόψιν την ασφάλεια όλων σας).

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγαλώνουν τα μικρά σας και το πρώτο όχημα που κυκλοφορούν είναι ένα ποδήλατο ή ένα πατίνι περνώντας μετά σε κάποιο αυτοκινητάκι ή σε ένα μεγαλύτερο ποδήλατο . Είναι ιδανικό οι λιλιπούτειοι φίλοι μας να μυηθούν από τώρα στους κανόνες σωστής και ασφαλής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. Τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής είναι εξοπλισμένα με σήματα και πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους . Επιπλέον ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές και οχήματα υπό την επίβλεψη καταρτισμένου προσωπικού θα κάνουν την μύηση των μικρών πιο εύκολη και διασκεδαστική. Αναζητήστε τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής και επισκεφθείτε τα.

Επειδή όμως τις καθημερινές λίγες είναι οι ώρες που περνάτε μαζί με τα παιδιά σας και αυτές συνήθως είναι αργά το βράδυ ποτέ μη ξεχνάτε να μιλάτε μεταξύ σας για την ημέρα σας. Ρωτήστε τα πως ήταν ή ημέρα τους και αντίστοιχα μιλήστε τους για τη δική σας.

Διαγωνισμός τραγουδιού

Μπορείτε όλοι μαζί να αναμετρηθείτε στα τραγουδιστικά σας ταλέντα σε ευρύ φάσμα τραγουδιών εννοείται. Οι παραφωνίες και ο συνοδευτικός χορός θα εμπλουτίσουν το διαγωνισμό και πολλά γέλια θα είναι το αποτέλεσμα.

Ντοκιμαντέρ

Παρακολουθείστε ένα ντοκιμαντέρ μαζί με το παιδί σας. Βρείτε ένα ντοκιμαντέρ για ένα θέμα που συνεπαίρνει το παιδί σας ( για παράδειγμα οι δεινόσαυροι) και παρακολουθείστε το μαζί. Θα χαρεί για τις νέες γνώσεις που θα λάβει αλλά ακόμα περισσότερο που το είδε μαζί σας.

Καλή σας διασκέδαση!