Ιδέες για την Κυριακή!

Προτείνουμε την Κυριακή :

Οι γιορτές του Πάσχα πέρασαν γρήγορα και σιγά σιγά μικροί και μεγάλοι επιστρέφουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Σήμερα θα σας προτείνουμε τα εξής:

Κηπουρική

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ενασχόληση με τον κήπο και ο κήπος είναι εξαιρετική επιλογή για δημιουργίες μαζί με τα παιδιά σας. Αν έχετε κήπο περιποιηθείτε τον μαζί με τα παιδιά σας αλλιώς δημιουργήστε τον! Προμηθευτείτε τα κατάλληλα και φυτέψτε λουλούδια με έντονα χρώματα, αρωματικά φυτά, λαχανικά ή δέντρα . Οι αισθήσεις τους θα εξελιχθούν καθώς θα αναγνωρίζουν τις μυρωδιές των αρωματικών φυτών και θα παρατηρούν – μάθουν τα χρώματα. Η απασχόληση όμως με τον κήπο θα είναι μια εξαιρετική συνεργασία μαζί σας με αποτέλεσμα τα δικά σας προϊόντα .Θα κατανοήσουν το αίτιο -αποτέλεσμα ( αν δεν φροντίσουν τα λουλούδια τους, θα ξεραθούν) . Θα έρθουν σε επαφή με τη φύση και θα χαλαρώσουν. Θα μάθουν για τη φύση αλλά και τους διάφορους οργανισμούς που ζουν σε αυτή, πράγμα που θα οδηγήσει στη φροντίδα και την προστασία τους. Θα γίνουν υπεύθυνα καθώς θα φροντίζετε μαζί το κήπο σας . Χρησιμοποιώντας τα διαφορά εργαλεία του κήπου θα ενδυναμωθούν τα δάχτυλα τους και οι καρποί τους για το γράψιμο στη συνέχεια. Συμμετέχοντας στην κηπουρική θα έχουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά ,δικά τους, πράγμα που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση τους. Η κηπουρική για κάποιους είναι αγχολυτικό για άλλους αγάπη, για τα παιδιά είναι ένα απέραντο παιχνίδι !

Σαπουνόφουσκες

Ε μιας και σας προτείναμε αρχικά κάτι σε εξωτερικό χώρο ας συνεχίσουμε έτσι , σαπουνόφουσκες. Τώρα που ανοίγει ο καιρός φτιάξτε τις δικές σας σαπουνόφουσκες για ατελείωτο παιχνίδι. Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

* 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη

* ½ κούπα κορν φλαουρ

* 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

* 6 κούπες νερό

* ½ κούπα υγρό πιάτων

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ύστερα ετοιμάστε το ειδικό ραβδί. Δύο ξυλάκια , ένα κομμάτι σκοινί και ένα βαρίδι χρειάζεστε. Περνάτε το βαρίδι στο σκοινί και δένετε τις άκρες του στα δύο ξυλάκια ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος( με το σκοινί ). Βουτήξτε το σκοινί στο μείγμα που ετοιμάσατε και οι σαπουνόφουσκες έτοιμες. Για μικρότερες σαπουνόφουσκες φτιάξτε έναν κύκλο με συρματάκι πίπας και βουτήξτε το αντίστοιχα στο μείγμα.

Τέλος σας προτείνουμε κινηματογραφική ταινία

Αν εσείς και τα παιδιά σας είστε λάτρεις των κινηματογραφικών ταινιών τότε εμείς σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την ταινία Pacific Rim :Εξέγερση . Πρόκειται για μια ταινία περιπέτεια φαντασίας και είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.

Ότι και να κάνετε, καλά να περάσετε!